Bara småsaker

Denna blogg är så fin. Satt och läste igenom HELA igår och bara log som ett fån.

Nu kommer jag att låta som en enda stor klyscha, och det är fritt fram att kräkas.... Men att praktisera på ett sjukhus och träffa människor som är svårt sjuka har verkligen fått mig att inse hur otroligt viktigt det är att låta det fina och goda i livet ta minst lika stor plats som det jobbiga. Det låter så självklart och man har hört det tusen gånger förr, men jag tror inte att jag riktigt insett vad som menas med det förrän nu. Man kan inte styra hur man känner eller vad som händer en, men man KAN styra vad man väljer att fokusera på.

Frågan "Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?" dyker ofta upp nu för tiden.
Jag tycker att den faktiskt svarar på sig själv eftersom den antyder att lycka enbart är beroende av yttre faktorer, alltså hur vi har det. Tänker man så är det inte konstigt om man mår dåligt, för vi kan ALLTID få det bättre. Vi kan alltid jobba hårdare, tjäna mer pengar, bli duktigare, trevligare, snyggare. Men inget av detta är ju egentligen kärnan när det kommer till vårt mående.

Jag tror att vi ser för mycket på ångest och oro som symptom som går att bota. Som något sjukt vi inte borde känna, något vi kan ta bort genom att ta kontroll över det. Som om lycka vore samma sak som frånvaron av ångest eller nedstämdhet. Men vad är egentligen psykisk hälsa? Är det friskt att bara känna vissa saker? Går det att välja ut vissa känslor och bli fri från andra?

Nej, det tror jag verkligen inte. Men att fokusera på det som är underbart i livet är inte samma sak som att förneka att det är skit ibland.
Det var dagens lektion från Hobbyfilosofen_89.


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://teenagerposts.tumblr.com/

2012-05-14 @ 02:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0