Filmklyschor

Nåt jag kan störa mig till döds på är de kvinnliga karaktärerna i action- och skräckfilmer. Tror inte det behövs nån vidare förklaring där.

Ännu mer störande är att när en tjej väl är lite cool och typ massmördar och har sig, då är det mer regel än undantag att det en bit in filmen kommer en snyfthistoria om hur hon såg sina föräldrar mördas när hon var barn. Man ba ahaaaa va fint, nu fick karaktären så mycket mer djuuuuuup! Äntligen kan man relateeeeeera! Sen fäller man en stillsam tår och sörjer hennes förlorade framtidshopp.

Ne. Om det nu ska snyftas och hållas på, var är karlarnas snyfthistorier? Varför behöver inte de nån ursäkt för att vara psycho killers?Beatrix Kiddo - typ den enda oirriterande actionfilmstjejen utan snyfthistoria jag kan komma på. I och för sig hämnas hon ju sin man och dotters död, fast hon var psycho killer även innan så det räknas inte. Om inte annat vägs det upp av att hon skalperar tjejen i samma film som har en riktig bohoo jag såg mina föräldrar dö-story.

Kommentarer
Postat av: Marielle

Tycker man hela tiden ser karlarnas snyfthistorier där dom sett sin fru/föräldrar/barn/whatever dödas & att det är det som driver dom.

2012-01-20 @ 04:44:51
URL: http://jungeljerta.blogspot.com/
Postat av: Marielle

Jag ser inte så mycket action, men av vad jag har sett är variationen INTE rik vad gäller manliga actionfilurer. Kan du exemplifiera?PS. är det inte myyyycket enklare att hålla svaren i sin egen blogg? Dels kan andra delta i samtalet på ett annat sett, dels är det lättare att se vad som sker i samtalet. Vet inte om folk gör sådär för att dom är oroliga över att man inte ska se svaret? No worries med mig iaf, jag bokmärker där jag har kommenterat & återvänder, tänker ju inte börja snacka & sen dra ;)

2012-01-23 @ 08:19:35
URL: http://jungeljerta.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Jamen dåså, då svarar jag här istället! :)Klart att manliga actionhjältar är rätt stereotypa också, det förnekar jag inte, men det finns ändå mer variation där. Till exempel finns ju stackaren som vill hämnas sin familj, psykopaten som mördar för skojs skull eller för att det är nån sorts drift, den plikttrogne soldaten, outlaws som följer sina egna moraliska regler istället för samhällets osvosv. Kommer inte på några specifika exempel sådär på rak arm, men det känns som ganska typiska karaktärer.Kvinnliga karaktärer däremot slåss alltid för att det är så himla synd om dem. Sen kan jag inte komma på en enda actionfilm med en kvinnlig huvudroll där det inte även är med minst en man med lika stor eller större roll.Visst är det kul att kolla på män. Men det blir ju tröttsamt när allt ska vara så stereotypt.

2012-01-23 @ 18:39:17
URL: http://sandrahed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0