"Du duger inte som du är, men fint att du är glad ändå"

Har förstått att Blondinbella la ut en bild på sig själv på när hon stod på stranden i bikini och fick helt galet mycket kommentarer som tydligen hyllar henne för att det är så himla MODIGT att lägga upp en bikinibild trots att hon inte är pinnsmal.

Man ba URSÄKTA???

Tänk om killar skulle försöka "peppa" varann på samma sätt när de såg semesterbilder på varann? "Ni såg ut att ha det skitbra där borta! Men du, strongt att gå i badshorts på stranden mannen! Stå på dig, alla kroppar ser olika ut! Du är så himla bra förebild för unga killar eftersom du vågar visa hur en ÄKTA MANSKROPP ser ut! Tjejer gillar faktiskt bara NATURLIGA killar! You go guyfirend! Guypower!!!!!"

Ej troligt, fast tjejer matas hela tiden med sånt där i typ tjejtidningar, gör om mig-program, bloggar och dylikt. Allt de där kommentarerna förmedlar är att man måste se ut på ett visst sätt för att få visa sig och att kroppen och utseendet alltid är vad som har störst betydelse i alla sammanhang. Du ska älska dig själv, men så här ska du vara och se ut för att förtjäna det! Det är insidan som räknas men här har du hundra sidor av ätstörningsbeteenden som kan ge dig ett lyckligare liv och bättre självkänsla.

Alltså nej, det är fan inte modigt att trivas i sin kropp, det är allas förbannade rättighet?? Accepterar du tänket att du måste se ut på ett visst sätt för att få trivas med dig själv är du däremot modig, för då går du medvetet en mycket jobbig och kanske till och med livsfarlig framtid till mötes.


Är jag modig nu???

Kommentarer
Postat av: ina

Ja, man kan ju inte annat än förundras över människor.. Allt ifrån "vad bra att du tycker att är fin trots att du inte är lika smal som förr" till "jag är såååå omtänksam som talar om för dig att det är ohälsosamt att ha mer fett på magen än höfterna". Liksom, varför?! Syftet med att hon la upp bilder på sig själv på stranden var väl för att visa hur trevligt hon hade det på semestern? Men folk är väl så vana att kvinnokroppar kan bedömas och betygsättas hur som helst, allt ifrån huruvida någon är för smal, för tjock, har "fel" storlek/form på brösten, hur stor rumpa man ska ha och hur ett "perfekt" kvinnoansikte ska se ut.. Suck och stön.

2012-02-03 @ 15:14:55
Postat av: Sandra

Jag tror problemet är att väldigt många tjejer jämför sig med andra hela tiden, och så har man tack vare media och sjuka ideal inte riktigt en realistisk uppfattning om sin egen kropp. Därför blir sånt här så himla laddat.

2012-02-07 @ 19:01:36
URL: http://sandrahed.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0