Det finns inga riktiga män och framförallt inga låtsasmän

Ett till självmotsägande budskap jag stör mig sjukt mycket på:
Såhär ser jag på saken: Om våld i någon form ingår i den manliga normen så kommer kvinnor i slutändan att drabbas av det. Ses det som macho att slåss och bete sig agressivt så kommer tjejer och barn att bli slagna och kontrollerade. Det spelar ingen roll hur socialt oaccepterat just kvinnomisshandel är, om man lär sig att handskas med problem genom att använda våld istället för att kommunicera så är det så man kommer att handskas med problem i trängda situationer genom hela livet.

Nu säger jag ju självklart inte att alla män som slagits även kommer att slå en tjej, men jag är övertygad om att det finns en koppling mellan såna här föreställningar om vad en riktig man är och mäns våld mot kvinnor. Bara uttrycket RIKTIGA MÄN i sig är ju liksom problematiskt. Varför ens indikera att det finns någon sorts låtsasmän? Män borde över huvud taget inte behöva bevisa något, inte behöva försvara någon påtvingad roll. Vettiga män är sig själva oavsett om det råkar bryta mot någon skum manlig kod som i förlängningen bara leder till ojämlikhet och misshandlade fruar.

Bara keep it real helt enkelt. För jag tror att väldigt väldigt få människor är agressiva misshandlande våldsbenägna idioter av naturen, penis eller ej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0