PERSPEKTIV, människor!?

Jag får alldeles ont i magen när folk envisas med att lägga ut bilder på anorektiska tjejer och gång på gång kommentera hur fult det är. Kanske menar de väl. Men i mina ögon är detta ungefär lika sympatiskt som att lägga ut en bild på en cancersjuk som är mitt i sin behandling och skriva nåt i stil med "Flintskalligt är asfult!!!".


Det finns så många olika sätt att vara snygg på, alla gillar olika, det ena utesluter inte det andra osv. Men när någon lider av en faktiskt livshotande sjukdom ser jag det inte bara som riktigt osmakligt att påpeka huruvida man finner personen attraktiv eller ej, utan framförallt är det totalt irrelevant?

Tror man att detta ska hjälpa personer med ätstörningar så anser jag att man inte fattat ett skit. På vilket sätt förväntar man sig kunna bota en sjuklig fixering vid vikt och utseende genom att fokusera ÄNNU mer på just vikt och utseende? Och betona att det är just vad killar vill ha (för alla killar tänker ju exakt likadant och föredrar precis samma kroppstyp, eller......?) som är det viktiga i sammanhanget.

Nä, detta kan jag verkligen inte förstå.

Kommentarer
Postat av: ina

Åh, precis vad jag tänkte på igår! Och även argumentet alla smala tjejer någon gång får höra: "Du måste gå upp några kilo, killar vill ju ha något att ta på". Liksom wtf?! Varför ska man förändra sin kropp bara för att duga inför killar? Om man är för smal borde man väl gå upp i vikt för att bli mer hälsosam, det är väl f*n viktigare än vad motsatta könet tycker om ens kropp?Dessutom handlar anorexia knappt någonting om att "se bra ut". Det är ett självskadebeteende, ett symptom på att själen mår dåligt. Förr i tiden, då idealet var att vara kurvig, var det kvinnor som svälte sig själva för att se yngre och mindre sexiga ut.2012-04-04 @ 11:06:28
Postat av: Anonym

Precis, och hela hysterin med att man inte är hälsosam om man är för smal/tjock är också överdriven tycker jag. Några trivselkilon får du knappast hjärtproblem av, och bara för att du råkar vara smal har du inte automatiskt näringsbrist.. hur du känner dig är en bättre indikator på hur du mår, men den hamnar av nån obegriplig anledning i skuggan av hur man ser ut

2012-04-05 @ 14:00:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0