I have never been good at keeping people near


Mitt nagellack

Det ser ut som att toapappret plötsligt tog slut en dag. :´(


Vad tjejer egentligen menar-listor

Det finns få saker som får mig att ifrågasätta min könstillhörighet lika mycket som de här listorna som florerar på facebook, som nån sorts guide för att killar ska lära sig att tolka tjejers beteende.

Det brukar till exempel stå saker som "Om hon blir sur och sticker ifrån dig, vill hon att du ska gå efter!" och "Om hon puttar och slår dig, håll om henne och släpp inte taget!"

OMG.
Och så frågar vi oss hur det kommer sig att ett nej inte alltid tas som ett nej??

Jag ska göra en egen lista för att slippa förvirring.
- Om jag blir sur och springer ifrån dig, lämna mig ifred.
- Om jag säger att det är över, lämna mig ifred.
- Om jag har bett dig att inte höra av dig, lämna mig ifred.
- Om jag puttar och slår dig, ta skydd.

Vad hände med att säga det man menar och mena det man säger? Varför göra allt så förbannat invecklat?

Folk som äter översta ostlagret

Jag vet inte om det verkligen är nåt fel på den översta skivan i en nyöppnad ost. Jag vet inte om den är besprutad med giftiga kemikalier eller om den faktiskt är helt ätbar.

Allt jag vet är att den översta skivan utgör ca 2 mm av osten i fråga. Den dagen jag är ensamstående sexbarnsmor utan jobb kanske jag finner det aktuellt att värna om varje ostskiva som vore den en dyrbar skatt. Men i dagens läge kan jag inte riktigt motivera något sådant tilltag.

Kanske borde jag vara lite öppensinnad och acceptera att det finns folk med en annorlunda syn på saken? Kanske borde jag förhålla mig mer ostliberalt? Förmodligen. Men det är omöjligt när jag ser den belåtna minen folk kan få när de skivar lös den översta lagret och lägger det på mackan lite nonchalant. Sen spänner de blicken i en och väntar på en reaktion. Som om jag ska flämta till chockerat över deras rebelliska sinnelag?

Nej vet nån vad.

Idag åt jag-facebookaren

VAD är grejen med att folk hela tiden ska skriva vad de äter, hur de tränar och när de städar i sina statusuppdateringar på facebook? Superlativ och oväsentliga detaljer flödar och alltihop fullkomligt skriker duktighetsmänniska.

Exempel: "har efter ett riktigt hårt men ack så skönt träningspass avnjutit en fantastisk lövbiff med potatisgratäng och sallad. Nu blir det att krypa upp i soffan och mysa med ett glas vin och finaste blablabla (här taggas valfri tråkig vän). Städningen får vänta till en annan dag, HÖHÖ TONIGHT I'M A REBELLLLLLL."

Okej det sista la jag själv till.
Jag stod inte ut med att skriva ett typiskt duktighetsinlägg ens i informeringssyfte.
Jag kräks.
Gråter av uttråkning och ointresse.
Dunkar huvudet i bordet i vanmakt.
Stirrar oförstående in i väggen i tre timmar.
Bloggar om det.
Går och lägger mig i fosterställning i badkaret.

RSS 2.0