Slaktar sagor

Just nu har vi en uppgift på skolan där vi ska analysera massa sagor genom att använda olika psykologiska perspektiv. Kul, tyckte jag i början. Men ivrigheten kan ha tagit över. 

För tillfället har den fula ankungen shizofreni, kejsaren i Kejsarens nya kläder är fast i den anala fasen och om inte gamla farmor gjort dunderhonung till Bamse skulle hon sitta där på höga berget och ruttna i sin ensamhet.

Har även kommit fram till att författaren av mumintrollet är starkt kritisk mot både Freud och psykofarmaka, det finns en mängd etiska perspektiv ur vilka det är helt okej att käka fattiga barn till middag och att Kejsarens nya kläder-fenomenet lever kvar i allra högsta grad i hundratals modebloggar.

Jag känner mig illa till mods. Ungefär som att någon hackat sönder min barndom, studerat delarna i mikroskop och satt ihop dem igen. Den blir aldrig mer densamma.

Turkiet

Ursäkta att jag varit så seg med att lägga ut bilder från resan. Här kommer de i alla fall.


Naaaaw så söta vi var.Jag och Petra i havet.Jag står och beundrar utsikten.Vi är bara för gölliga alltså!!


Nej hörrni tjejer, det här får vi ta och göra om snart!

it's alright it's alright it's alright


Nääääe men annars då

Jag skulle vilja illustrera den fina känslan man får när allt verkligen går ens väg. Allt man gör bara lyckas. Allt verkligen går som man vill................. NOOOT.
Hehehehehehe. Gick ni på den lätta?


Emokid_89 is bringing NOOOOT back.

Ibland..

är jag lite klantig. Inget nytt där. Blir lite väl ivrig när jag verkligen tycker något och tänker inte riktigt på hur det kan uppfattas. Ärligt misstag. Hoppas ni förstår att det sista jag vill är att någon ska ta illa upp, särskilt inte någon jag tycker om.

Jajaja

Vilket himla tjat om att alla får tycka som de vill.
Självklart! Det är en av de mest grundläggande värderingarna jag har. Det är just därför jag har så fruktansvärt svårt för SD, deras politik handlar om motsatsen. Men, det betyder förstås också att även de har rätt till sin åsikt. Det fria valet är bland det sista man kan ta ifrån en människa.

Demokrati är bland det finaste som finns. Jag håller inte med om din åsikt, men jag skulle dö för att försvara din rätt att ha den, eller hur det nu sas. Att SD cencureras och trakasseras tycker jag är helt sjukt fel. Jag kan inte tycka sämre om deras värderingar, men den dagen jag förbjuder dem att uttrycka sig gör jag precis samma grej som de: Värderar människor olika.

Därför borde jag inte heller klaga på valresultatet förstås. Folket har sagt sitt, och om jag nu är så för demokrati borde jag respektera det. Men SD ligger så långt ifrån mig ideologimässigt att det inte går att acceptera att de ska få inflytande. Det måste liksom finnas en gräns. Ge dem en chans, tycker vissa. Det har jag gjort. Jag har lyssnat på vad de har att säga, jag har läst deras förslag, jag fattar var de vill komma. Och det är inte vettigt någonstans.

Yttrandefrihet och demokrati handlar inte om att alla ska få bestämma. Det handlar om att alla i grund och botten är lika mycket värda. Ett parti som i sin grund säger emot detta kommer jag aldrig ens överväga att stödja.


Bra jobbat Sverige

Jaha. Det är så vi ska ha det. Sjuka ska utförsäkras, invandrare ska kastas ut, människor ska värderas olika. Är du frisk och svensk är du helt enkelt bättre. Härlig politik. Mysigt land att bo i. Verkligen. Grattis.

Vill för övrigt spy när Jimmy Åkesson spelar martyr. Media och de andra partierna har gjort det alldeles för lätt för honom att ta på sig den rollen. Det går inte att tiga ihjäl åsikter som känns lite obehagliga, och jag kan verkligen inte begripa varför man försökt när just Åkessons är så lätta att bemöta med ren, enkel fakta. Att cencurera och försöka tysta ner någon med odemokratiska tankar borde väl vem som helst förstå är självmorsägande och fel?

Vill även spy på folk som röstat blått med motiveringen att de inte vill se halva lönen "försvinna". Shit. Behåll ni alla era pengar då men kom inte och flänna den dagen ni behöver hjälp. Och ännu värre är de som röstar blått för att de inte gillar Mona Sahlin. Hahaha? Kan väl inte påstå att jag är nåt fan men jag skulle hundra gånger hellre se henne som statsminister än att rösta emot allt jag tror på. 

Sen kan man förstås inte låta bli att undra hur det skulle ha sett ut om de som inte röstade faktiskt hade fått tummen ur och pallrat sig dit. Hade SD fortfarande tagit sig in då? Men jaja. Precis som det är en rättighet att rösta är det en rättighet att låta bli.

Hur som helst är jag sjukt besviken.

And this regret I got accustomed to


Tvångstankar

Jag kan helt seriöst inte jobba längre.

Varje gång jag frågar om någon vill ha kvittot får jag tvinga mig själv att inte tillägga "eller kvittar det?"
Varje gång jag vinner på en knekt får jag kämpa för att inte ropa "så knekta!!!"
Varje gång jag vinner på en dam vill jag säga "få inte damp nu"
Varje gång jag vinner på en sjua försöker jag att undvika att utbrista "sjukt!!"
Varje gång någon frågar om jag tar kort vill jag bara svara "nej jag har ingen kamera"
Varje gång någon klagar på att den nya kassan är seg vill jag säga "jag vet, den är kass"

Nu undrar jag 1) Vad är mitt problem? 2) Varför tycker ingen att jag är rolig? Och framförallt 3) Är detta ett giltigt skäl till sjukskrivning?


Äsch

Letar begagnad studielitteratur. Låtsas att det är för ekonomins skull men i själva verket är det givetvis för att jag hoppas på att hitta hemliga anteckningar i kanten. Det fattar väl vem som helst.

Ju skabbigare bok desto bättre chanser. Förhoppningsvis har den tillhört en elak gammal lärare som var geni redan som elev och klottrade ner allt han kunde. Sen försvann boken mystiskt när han slutade och vips hamnade den hos mig. Ödet ni vet. Så snor jag alla hans knep och blir bäst och alla blir avundsjuka, men till slut börjar han misstänka nånting så jag blir tvungen att hitta ett room of requirement att gömma den i. Det kommer ju att se lite underligt ut när jag går där fram och tillbaka i varje korridor i hopp om att en dörr ska uppstå ur tomma intet men vad gör man.

Hittills är dock det mest spännande jag hittat i en bok en suspekt chokladfläck.
Jag tror i alla fall att det var choklad.
Herregud säg att det var choklad.

Verkligheten suger.


Johnossi

I can't sleep because my bed's on fire
I can't cope for another hour, oh no
I'm tired of being tired
I can't sleep cause my bed's on fire
I stay awake until the morning hour, indifferent
I'm running out of desire

To face another day in the city on my own
Although I am surrounded I carry this stone
It owns the weight of the world
But still it can't be found
Believe me I have tried
I'm sick of these words
And all of the consequenses
They're always creeping up from behind

RSS 2.0