Lite anteckningar till intresseklubben

Skadeglädjen i mig slog volter av lycka när jag hörde att Vanita, ni vet hon som var med i Lyxfällan, har en blogg. Jag tänkte att här har vi en blåst tjej att skratta ihjäl sig åt.

Sen läste jag och kände mig helt plötsligt som världens uslaste person. Den där tjejen verkar ju ärligt talat hur gullig som helst, hennes enda problem är att hon har huvudet lite i det blå. Hur kan jag göra mig elak över det?

Det är så sorgligt hur vi människor alltid har ett behov av att trycka ner varann, sätta andra på plats. Det är verkligen så, ni vet att det är sant. Å ena sidan har vi en tjej som följer sina drömmar med vad jag tycker verkar vara stor ödmjukhet och hjärtat på rätta stället, å andra sidan har vi halva Sverige som sitter och dömer henne skoningslöst. Vem är det egentligen som är patetisk? Hon som är lite ung och naiv eller vi som, erkänn nu, genom att stämpla henne som korkad känner oss några snäpp bättre och smartare? 

Skulle vilja skriva nånting om att se till det bra hos andra istället för att haka upp oss på de uppenbara felen, men då blir det här så sliskigt att jag spyr. Hur som helst. Fastna inte i tron att någon måste vara sämre för att du ska kunna vara bättre. Det funkar inte så över huvud taget.

Kommentarer
Postat av: ina

Men så är det ju också så att man dömer andra efter en själv, så tycker man själv att man är korkad så letar man efter andra som är mer korkade än en själv. Har man inga problem med det så låter man bara folk vara korkade utan att det spelar någon roll för en personligen. Och som tur är har jag funnit några riktigt självgoda bloggar så jag kan känna mig som buddha i jämförelse. (De för propaganda för att alla ska vara modeller så jag kan inte länka till den)

2010-10-25 @ 19:17:11
Postat av: linn

Sandraaa - du skriver så sjukt jäkla bra!

Inte bara det här inlägget, utan allt egentligen. Det är så träffsäkert, sylvasst och okomplicerat!

Du lyckas skriva om seriösa ämnen på det simplaste vis, utan att det bli tråkigt en enda sekund. Det känns så "pure", och poängen i alla texter får du alltid fram så bra! Det är du fan värd att höra!..och de "mindre seriösa", ironiska inläggen är ju också bra, fast kanske i en liten annan definition ;-)

2010-10-26 @ 00:44:06
URL: http://linnontherun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0