Nyårsdagen.

Det måste ändå vara den mest ångestfyllda dagen på hela året. För bara några timmar sen var allt möjligt, allt gammalt skulle lämnas och allt skulle bli annorlunda. Allt skulle bli så bra. Desperationen i folks ögon låtsades man inte om och så fort känslan kom krypande hos en själv höjde man snabbt musiken eller tog en till drink.

Sen vaknade man med en ringande huvudvärk och insåg att allt fortfarande var som vanligt. För ingenting som spelar roll förändras på grund av champange, fyrverkerier eller allt för höga förväntningar. Har man egentligen tagit sig någonstans över huvud taget? Står man inte kvar på exakt samma ställe som förra året? Har man åstadkommit något alls?

Till slut stiger man upp. Går på toan, tar en huvudvärkstablett och äter en macka. Någon ringer och vill veta vem som sa vad om vem och vilka som försvann in i vilket rum och plötsligt känns det inte så farligt längre. Man kommer ihåg att man har det riktigt bra och att även om man har smink över halva ansiktet och klänningen tappat hälften av paljetterna så ligger världen fortfarande för ens fötter och allt är fortfarande möjligt. Allt kan fortfarande bli fantastiskt.

Gott nytt år!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0