Vi lekte


Jossan och Jenny fick varsin unge, själv fick man en gitarr. Måste nog säga att det kan jag leva med.

Saker jag stör mig på:

Folk som börjar meningar med "Inget illa ment, men...."
Är du så mån om att inte mena något illa, SÄG inget illa då pucko.

Folk som hela tiden hintar
Om man ska äta t ex och så säger personen "Ååååh jag är så HIMLA hungrig", om man ska någonstans och så säger personen "Ååååååh jag ska vara hemma och ha TRÅKIGT", om man ska köra någonstans och så säger personen "Ååååååh jag är så trött i benen!!!" Sluta fiska och fråga rakt ut.

Folk som frågar om man har halebop
Känner du att du är för snål för att betala för dina samtal, ring inte?

Folk som på allvar kallar sina vänner "bror"
Haha?

Folk som inte kan glida åt sidan
När man möter någon på gatan t ex och ska gå förbi varann, då brukar ju båda liksom flytta lite åt sidan så att man inte krockar. Men sen finns det folk som anser att de inte behöver flytta sig alls, utan dundrar på rakt fram så att man antingen får hoppa undan eller får en knuff i axeln. Vad är det???

Folk som har världens finaste hem
Och ursäktar att de inte hunnit städa när golven skiner och det stinker Ajax.

Folk som klagar på höga skatter
För att i nästa mening kräva att bidragen ska höjas. Fantastiskt att ni har hittat en lösning på hur detta ska gå ihop, förklara tack? 

Men värst av allt......

Folk som stör sig
Orka gå omkring och irritera sig på småsaker hela tiden? Tagga ner va, visst finns det bättre saker att lägga ner energi på än att hålla på och gnälla på andra? Bara vidrigt osympatiska personer håller på så. Skaffa ett liv vettja.

This sad bouquet of forget me not that I threw away is growing scars and dots in this weary heart where there's a bird so shy but one of these days that bird will learn to fly


Allt jag vill kan jag göra

Det borde ju kännas fantastiskt positivt, men istället framkallar det mest ångest. Det är ett så typiskt i-landsproblem att det är löjligt.

Jag tror inte riktigt att vi förstår innebörden. "Du kan bli vad du vill" hör vi, "fan heller" tänker vi. Vi tror inte på det. Så för att slippa misslyckas och bli besvikna fokuserar vi istället på vad vi INTE kan, för då slipper vi ta ansvaret för att faktiskt ta tag i saker och åstadkomma något. Vi förminskar oss själva för att slippa försöka. Vi vill bara ha det vi inte kan få, för då håller vi det på tryggt avstånd. 

Dessutom är vi så upptagna med att lista ut vad vi borde göra, vad vi borde känna, att vi glömmer bort hur man känner efter vad man egentligen vill. Inte konstigt att det framkallar ångest, när vi försöker välja rätt för alla andra än oss själva.

Vi skulle kunna komma så långt, men vi fäller oss själva redan vid startlinjen.
Lägg av med det nu.

Allt du vill kan du göra!

Dagens

Jossan tycker att min blogg är usel för att jag skriver om, jag citerar, "konstiga saker som... POLITIK". Hon tyckte hellre jag skulle börja med Dagens Outfit. Dock säger man inte Dagens outfit längre, det heter bara Dagens, vet du ingenting?????? Du är sooooooooooo five years ago gumman.

Men för all del, varsegod!

 

Tröja: H&M
Tischa: Jakt & Trofé
Byxor: Vintage
Accessoar: Pensel

Statement: Måla är det nya skåla
Pose: Böj dig åt sidan like you just don't care (lite som en banan ungefär)

Attityd: Min pensel är snyggare än din penselSEEYA, I don't wanna be ya!!!I know tomorrow is a better day

I do not deal the cards and I play a lousy hand
I celebrate no victories and my promises are sand
Against all this I contrast you, when all is lost the war is through
Dare the winds and we can fly


Jossan...

har startat en sexblogg. Jag tar utan minsta spår av ödmjukhet åt mig hela äran för den idén.Nivån är hög.

Ingen aning om hur vi kom in på det här, men.

Jag: -Jag skulle bli en sjukt trevlig busschaufför.
Jenny: -Typ en som får alla att skratta?
Jag: -Ja, eller jag tänkte väl mer på att säga "Hej" när folk hoppar på. Men visst, när du säger det, jag är ju skitrolig.
Jenny: -Men jaa verkligen, vad brukar du säga som är så himla kul? "Bajs"?
Jag: -HAHAHAHAHAHHAHA
Jenny: -.................? Bajs!
Jag: -HAHAHAHAHAHHAHA
Jenny: -Bajs!
Jag: -HAHAHAHAHAHHAAH
Jenny: -Bajs!
Jag: -Jaja nu är det gammalt.

Jag trodde aldrig på jultomten.

Inte för att jag inte ville. Ingen ansträngde sig lika mycket som jag, ingen försökte ryckas med i stämningen lika desperat. När lillebror drog av tomten skägget och avslöjade mormor där under masken blev jag mycket illa till mods. Jag var fast besluten att upprätthålla en illusion jag inte ens själv lät mig luras av.

Varför? För jag ville ta del av glädjen. Jag ville tindra med ögonen som barn ska på julafton. Men jag kände mig alltid konstigt avskärmad. Kände korta förnimmelser av julstämningen, lyckan, men visste inte hur jag skulle bära mig åt för att bli en del av den. 

Just den känslan har jag nu och hur mycket jag än försöker kan jag inte skaka av mig den. Ingen anstränger sig lika mycket som jag för att tro att bara man försöker, bara man gör det bästa av allt, tänker positivt, gör sitt bästa och inte tycker synd om sig själv så ordnar det sig alltid. Även om jag inte köper det för fem öre. Den där cynikern i mig skriker att det blir inte bättre. Det är såhär livet ser ut. Lika bra att vänja sig.

Tror inte jag kan acceptera det. Måste ha glöd. Vill att livet ska vara en berg och dalbana. Det är nu livet BORDE vara en berg och dalbana. När allting är lite osäkert, när man inte vet hur framtiden ser ut, när man tar dagen som den kommer. Provar nya saker, nya utmaningar, nya människor, nya situationer. Det borde vara allt annat än tråkigt, borde kännas allt annat än gammalt. Ändå vaknar jag varje morgon och allt jag känner är... Tristess.
Scares the hell out of me.

Flickan som lekte med elden

var sjukt bra faktiskt. Svenska filmer brukar inte vara min grej, tycker det är lite plågsamt när hälften av skådisarna knappt kan klämma fram ett "Hej" utan att spela över. Men den här var grym. Slutet var väl en besvikelse, men uppföljaren kommer redan i november så det kan man kanske leva med.

Men alltså. En sak säger jag bara. Lisbet Salander. Om jag hade varit minsta lilla lesbisk och om hon funnits i verkligheten och inte varit en fiktiv karaktär, då hade hon haft sig en stalker. Believe it!
Den odågan

Charlie har varit ute på egna små äventyr i natt. Eländiga katt.

Tyckte det var lite för tyst igår när jag kom hem, lite för tomt men framförallt: Matskålen var full. Det fanns kvar MAT. Nånting var mycket fel.

Jag tänkte väl att hon satt i garderoben eller så och tjurade, så jag somnade. Sen vaknade jag kanske två timmar senare, vid fem ungefär, fortfarande full antagligen för jag fick för mig att jag skulle sätta igång och leta efter kattskrället. Men hon var ingenstans. Lägenheten var helt kattfri. Det kändes inte lämpligt att börja snubbla omkring i trapphuset vid den tiden, så jag gick och la mig igen.

Sen gick jag ut och letade, men det kräket var ingenstans. Däremot var en granne i andra huset ute och rökte. Det var väl inte så troligt att han hade sett en kattunge stryka förbi, men jag chansade. Och jovisst, han visste var hon var. Det var en annan granne som hade hittat henne så det var bara att pallra sig dit och ta hem henne.

Jag har sagt åt henne att skämmas. Det gör hon inte. 
Hon ser mest självbelåten ut. Nöjd med sina bedrifter. 

JAHA. OKEJ?

RITCH sa det när jag hoppade in i bilen och så var byxorna trasiga. Vid knäna hade dom redan gått sönder och då låtsades jag som att det var meningen. Men i skrevet, det kommer man inte undan med. Höhöhö festlig funktion kan ju folk tycka, men NEJ jag råkar vara av den uppfattningen att kläder bör täcka vissa delar så TACK älsklingsbyxor, tack för inget.

Så går det när man råkar fästa sig vid något. Det var inte meningen. Hade jag vetat hur jag skulle trilla dit hade jag aldrig ens kollat åt ert håll. Verkligen inte. Det är ju löjligt kan tyckas. Tröttsamt. Patetiskt. Och riktigt idiotiskt, det finns ju liksom en hel del andra byxor. Men. Ibland kan man inte hjälpa det, hur mycket man än víll. Tyvärr.

Men bra

Igår köpte jag en mobil.
Idag ångrar jag mig bittert.

Jag tyckte det var lite coolt med ett tangentbord. Vad jag inte hade räknat med var att det skulle bli ett litet projekt när man ska skriva å ä eller ö eftersom de tangenterna inte finns. Jag hade inte heller räknat med att det är så gott som omöjligt att träffa rätt bland de minimala knapparna om man har minsta antydan till naglar.

Men vad jag minst av allt hade räknat med var att jag skulle dra på mig fyllan från helvetet samma kväll. Jag tror att jag väckte halva min telefonbok när jag försökte skicka ett sms. Det tog ungefär lika lång tid att skriva och få iväg det som det tog för de andra att beställa och äta en macka på Subway. Alldeles för lång tid alltså.

Men. Inte kan man kräva att det ska gå att smsa och ringa relativt smidigt med en telefon. Herregud, det är överkurs. Huvudsaken är förstås att den är cool. Eh.

Så låter ett riktigt peptalk

Som sagt, härligt med vänner som stöttar en.
Jag var lite nervös för en jobbintervju igår och valde av nån mycket dunkel anledning att säga det till Jenny.

 -Det är luuuuugnt Sandra, det kommer gå jättebra! Det är bara ett vanligt samtal. Var bara dig själv. Eller............ Fy fan, var då inte det! VAR INTE DIG SJÄLV!!

Skrämmande


är det att vakna och märka att man sovit hela natten med jackan på och med nycklarna som huvudkudde. Ännu mer skrämmande är det när det låter som  att någon knackar på fönstret, men man har så förbannat ont i huvudet att man inte orkar vrida på det för att kolla.

Blä.
Blä.
Blä.
Blä.


Tur i alla fall att jag har den perfekta spellistan för såna här mornar, finns ingen bakfylla den inte kan bota. Jag lovar. http://open.spotify.com/user/sandrahed/playlist/2rQ85Dk0ScjPfwmXtRNKTY

Enda anledningen....

att jag inte vill ha räls är självklart denna: Som jag ser det står valet mellan att de ut som Darin i början av hans karriär nu, eller som Alex Schulman om 10-20 år. Med tanke på vem som är min stora förebild här i livet blir valet tämligen enkelt.

 
Darinlooken - Nja....Schulmantänder - Bring it on!

"Man vet aldrig när man kan behöva ett schysst järnrör"

Folk är inte riktigt kloka här ute. En snubbe till exempel har åkt in nyligen för att ha hotat folk med ett järnrör mitt på blanka dan.

Min första omedelbara misstanke om vem det kunde röra sig om visade sig dock vara felaktig.


!!!

Det här kan mycket väl vara Låten. The One! 
Har länge önskat att jag hade ett svar på vilken den bästa låten genom tiderna är. Och kanske har jag hittat det. Det här är mycket nära perfektion.
 


Ibland undrar man

Jossan: -Jag tror jag ska släppa ut murran igen.
Jenny: -................??????
Jossan: -Alltså... Jag kallar min gubbe i farmville murran.


Jamen dåså!


Blä

Tänkte städa idag.
Sunkigheten i den här lägenheten har nått en nivå som knappt går att beskriva. Den här gången menar jag allvar. Det är vidrigt.

Så jag reste mig upp. Såg mig omkring litegrann. Begrundade förödelsen.

Sen kändes det plötsligt livsviktigt att göra om farmen på Farmville, läsa igenom Skellefteå Guiden tre gånger, byta gitarrsträngar, duscha en gång till, äta popcorn, gå igenom gamla skivor, skriva ett blogginlägg, räkna prickar i taket...
Konstigt att jag lever i kaos?


I don't care about the show tonight

Now put your hands together for the persons who've made it
That look of success is the one you just hated
Aren't you bored by yourselves
Oh you share it with another
You go through the book,
Yeah you care for each other right


Guld värt...

är det med vänner som verkligen ställer upp när man behöver dem, alltid står på ens sida och säger precis vad man behöver höra. 

Jossan: -Men Sandra SNÄLLA skaffa räls!
Jag: -Varför?
Jossan: -Så att du blir fulare!
Jenny: -Höhööhöhöh det kan hon inte bli!

Känner kärleken flöda.

Tillfällen då jag vill gråta:

1. När jag vaknar sju en söndag och absolut inte kan somna om.
2. När jag vaknar sju en söndag och inser att jag inte mår som jag förtjänar utan hundra gånger värre.
3. När det första jag gör i det läget är att hälla ut popcorn över hela golvet.

God morgon!


Blä

Men kul att allting går min väg, nu funkar inte mobilnätet?? Eller min kära älskade telefon som aldrig skulle få för sig att krångla?

Är det meningen att jag ska sitta ute i ödemarken hela kvällen, är det så?
Nej, då våldgästar man folk istället.

Hm?

Trodde dagens märkligaste samtal skulle bli när tandläkaren försökte övertala mig att skaffa räls. Men jag tror att det här är värre. Jag jobbade i pappas affär ett tag och då kom det in en gubbe. Han frågade vars pappa var.
-Han gick hem ett tag, svarade jag.
-Jaha skulle han byta byxor eller?
-Öh.. Ja nåt sånt, instämde jag eftersom jag inte hade den blekaste aning vad han gjorde.
-HÖHÖHÖHÖHÖ jag visste väl att han hade skitit ner sig!!!

Sen började han prata om att han hade träffat mig när jag var liten och frågade ut mig om vad jag gjorde nu för tiden? Och så slängde han in där mitt i allting, apropå ingenting, att hans mamma dog i natt.

Festlig gubbe.


Haha?

Tandläkare alltså. De är ju för roliga.
Nu har de fått för sig att ge mig räls vid 20 års ålder??

Hahahahahahahahahahahahaha
Hahahahahhahahahahahahahah
Hahahahahahahahahahahhahaha
Hahahahahhahahahahahhahahah
Hahahahahhahahahahahahahahh

Den dagen!

These shoes just don't suit me


Äsch

Hör jag en till som söker till Idol och säger att den gör det för att den vill "FÖRMEDLA EN KÄNSLA" tror jag att jag kommer att spy. Så tröttsamt. Så gammalt. Det är något som de hört andra säga, och så tänker de att jamen det låter ju fint och orginellt, och helt klart bättre än "Jag vill ha mina 15 sekunder i rampljuset", vilket antagligen ligger närmast sanningen.

Nu är jag less på det där programmet igen.

!!!!!!!!!!!

Man kanske skulle kunna tro att det värsta som finns är krig eller svält eller så. Men nej.

Det värsta som finns är när allt man kräver här i världen är lite glass. Man skulle kunna döda för det. Så öppnar man frysen, och till sin yttersta lycka finner man ett glasspaket. Man sliter upp locket i ren frenesi. Och var hittar man?

GAMMAL KÖTTFÄRS.

Man gör inte matlådor av glasspaket. Det är vilseledande och elakt.

Elina spekulerar

"Om man är väldigt höger politiskt, fast sen blir man kommunist i smyg. Kan man säga att man vänsterprasslar då?"


Ett tag...

trodde jag att Charlie uppskattade mitt sällskap. Men ack. Hon tycker bättre om Styrbjörn.


Öhm...

Folk demonstrerar mot Obama, hans sjukvårdsreform gör dem ursinniga. De är fullt nöjda med sjukvården som de betalar för själva, de behöver ingen hjälp, de vill inte falla ner i samma svarta hål av socialism som stora delar av Europa osv osv.

Alltså. Herregud. Ta pengarna ni lägger på eran fantastiska, egenbetalade sjukvård och använd dem till att betala skatt. Så får fler personer vara nöjda. Så får fler personer HJÄLP. Vad är det som är så hemskt med det? Det är inte direkt så att ni ligger i farosonen att bli nästa kommunsitstat.


Fucking D-chord will beat it out of me


VÄLDIGT nära ett sammanbrott

Nu får jag ta och bli frisk så jag kan bo i lägenheten igen för jag pallar inte. Nästa person som drar en ordvits i min närhet kommer att önska att den aldrig blev född, tro mig.


Ett litet smakprov:

Pratade med pappa om högskoleprovet. Efter kanske tio minuter ropar han:
- Sandra, jag ska på en kurs där man lär sig jaga med rovfåglar! Vet du vars? På HÖKSKOLAN!!

Lite senare berättar jag av någon anledning att Petra har tagit körkortet. Då säger han
- Jaha, det kan man ju trumPetra ut.

Sen hade jag gjort lunch, men pappa kom inte hem för han hade blivit bjuden på Thaimat.
- Det var ju illa taimat, var hans kommentar till det.

Min syster kom hem med ett par nya skor.
- Har du köpt dom på Scorett? frågade jag.
- Ja, det kändes rätt!

Pappa pratar i telefon med sin jobbarkompis och ser mycket belåten ut när han lägger på.
- Höhö, han sa att han hade skjutit en älg trots att han satt i fel vind. Då sa jag 'Jaha satt du uppe hos grannen?'

Mamma försöker lista ut vad någon sylt innehåller.
- Det är nog sky, säger Elina.
- Det kan man ju inte ha i sylt.
- Jo, om man inte avSKYr det.

Alltså. Fattar ni vad jag går igenom????????
Det tar aldrig slut!!!
Man kan inte prata med de här människorna längre.

Sjuk, extremt uttråkad, huvudvärk som vill ta död på mig, that's my friday night for you

Det går inte riktigt min väg.
Eller, det går inte ALLS min väg.
Ska väl inte klaga.
Men det suger.

Var och blev studievägledd idag. Fick väl inte ut så mycket av det, förutom att jag fick veta att jag inte kommer in på det jag varit mest intresserad av att söka in på hela tiden. Varför? För att man behöver ett års arbetslivserfarenhet. EH? Vad är det för trams? Exakt vad får jag ut av att stå bakom en hamburgergrill ett år till?

Sen har det fortsatt ungefär så. Men det är väl lika bra att allt kommer på samma gång. Kom igen allt elände, hit me! Sen får det vända.
Skulle kanske kunna skylla på att det är terrordagen.
Ja, det tänker jag göra.
Nedrans terrordag.


KUL

Under minst fem års tid, antagligen längre, har jag inte blivit sjuk en enda gång. Det är sant! Jag har inte fått feber, inte magsjuka, inte influensa. Lite förkylning kanske på sin höjd. Det är allt. Då är det väl inte så konstigt att man börjar inbilla sig att man är immun? Nej just det. Så inte har jag varit orolig för nån svininfluensa. Sånt händer inte mig. JAG BLIR INTE SJUK.

Det här är väl straffet. Jag blev för kaxig, då åker man dit. Jaha. Tack för den.
Svinis-Sandra 1-0


Enda anledningen..

att jag döpte min katt till Charlie är självklart det här klippet.Hur kul är det inte att kunna utbrista CHARLIE BIT ME varje dag? Just det.

Idol...

Enligt vissa är det underhållning av högsta klass. Andra finner det motbjudande med förnedringsteve av det slaget på bästa sändningstid.

Själv tycker jag att det helt enkelt är ganska... idåligt. Höhö.

Nej men alltså det är inte kul att se folk skämma ut sig längre. Man reagerar inte över huvud taget. Förutom de få stunderna då någon kommer in och bara är fantastiskt sjukt bra så man får gåshud och knappt vet vad man ska ta sig till. Det är bara under uttagningarna detta händer. Sen när de bästa är utsållade finns det liksom ingen magi kvar längre. Det är när de kommer in där, lite smånervösa och ser ut som helt vanliga människor, börjar sjunga och bara är så oförskämt bra att det är löjligt. Det finns inte mycket som slår det och det är de stunderna som gör att detta program förtjänar att leva kvar.

http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1191095

Alla gläds vi över olika saker......

Mamma: -Ikväll klockan nio borde vi fira.
Jag: -Varför?
Mamma: -Då är det den 9/9 -09 klockan nio!!


So they choked her words


Charlie är deprimerad?

Vilken lycka hon visar. Vilken energi. Hon är sååå glad att vara hemma igen. Verkligen.


Would you chose water over wine, hold the wheel and drive?

Sometimes I feel the fear of uncertainty stinging clear
And I can't help but ask myself how much I'll let the fear
Take the wheel and steer

It's driven me before,
And it seems to have a vague, haunting mass appeal
But lately I'm beginning to find
I should be the one behind the wheel


Hemma!

Hemma igen från Stockholm. Har märkt en sak jag aldrig tänkt på förr. Dom är sjukt trevliga där. Hjälpsamma, gulliga, snälla människor helt enkelt. 

Tappade mobilen till exempel, men fick tillbaka den redan nästa morgon. Någon hade hittat den och letat upp mammas nummer. Hon ringde och gav mig adressen, sen var det bara att hämta den. Bara en sån sak. Man börjar ju nästan tro att det finns hopp för mänskligheten trots allt.

RSS 2.0